Restauracja we Francji to przykład realizacji z zastosowaniem urządzeń GORT i rozwiązań na zamówienie. Poszukaj inspiracji, popatrz na zastosowane rozwiązania. Być może któreś z nich zechcesz powtórzyć.
Kuchnia w restauracji. Dwie wyspy urządzeń chłodniczych. Zastosowano stoły chłodnicze i mroźnicze z agregatami po prawej stronie. Wzdłuż ścian urządzenia i blaty robocze z czarnego granitu.
- Wyspa wykończona cokołem. Takie rozwiązanie ułatwia utrzymanie higieny w kuchni. Brud nie dostaje się pod urządzenia. Cokół można łatwo zdemontować ponownie zamontować.
- Nadstawka przystosowana do ustawienia salamandra.
- Dwa stoły chłodnicze 4-drzwiowe zestawione „plecami”. Blaty stołów bez rantów. W blacie jednego ze stołów zlew nad komorą agregatu. Zastosowano zamki w drzwiach stołów.
Mniejsza z dwóch wysp chłodniczych.
- Dwa stoły chłodnicze 2-drzwiowe zestawione bokami. Zastosowano zamki w drzwiach stołów.
- Jeden wspólny blat nad dwoma stołami chłodniczymi, dodatkowo wyposażony w zlew.
- Wyspa wykończona cokołem. Takie rozwiązanie ułatwia utrzymanie higieny w kuchni. Brud nie dostaje się pod urządzenia. Cokół można łatwo zdemontować ponownie zamontować.
- Odsłonięte „plecy” wykonane z blachy nierdzewnej.
Wzdłuż ścian urządzenia i blaty robocze z czarnego granitu.
- Stół chłodniczy z agregatem z prawej strony.
- Stół mroźniczy z agregatem z prawej strony.
- Specjalna stalowa konstrukcja stanowi wsparcie granitowych blatów. W tej konstrukcji są również umieszczone urządzenia chłodnicze, które w razie potrzeby można łatwo wysunąć.
- Stalowa blenda maskująca narożnik.
- Płuczka do gałkownic zintegrowana z blatem.
- Blaty robocze wykończone rantem z granitu h=100 mm.
- Blaty robocze wykończone rantem z granitu h=100 mm.
- Stalowa blenda maskująca narożnik.
- Szafka otwarta z szufladą.
- Stół grzewczy.