Frytownice elektryczne z LINII 700 GORT są przeznaczone dla profesjonalnej gastronomii. W ofercie dostępne są frytownice z tzw. zimną strefą, w wersji 1- i 2-komorowej w monobloku z szafką z drzwiami. W frytownicach z zimną strefą temperatura oleju w komorze poniżej grzałki jest znacznie niższa od temperatury oleju ponad grzałką. Dzięki temu resztki frytowanych produktów opadające na dno komory nie przypalają się. Tym samym czas przydatności oleju do użycia zostaje wydłużony. Frytownice z zimną strefą są idealne do frytowania produktów panierowanych.
KOMFORT I BEZPIECZEŃSTWO UŻYTKOWANIA
W wyposażeniu frytownic elektrycznych z LINII 700 GORT znajduje się zbiornik na olej. Umieszczony jest on w szafce pod komorą, dzięki czemu zlewanie oleju z komory jest niezwykle proste, wygodne i bezpieczne. Dodatkowo zbiornik wyposażony jest filtr do wstępnego filtrowania frytury. Wysoki kominek oraz przetłoczona i zagłębiona płyta wierzchnia zapobiegają zaciekaniu frytury do wnętrza urządzenia, a obrotowa grzałka ułatwia czyszczenie.
TRWAŁOŚĆ I ESTETYKA WYKONANIA
Wszystkie modele urządzeń z LINII 700 GORT są wykonane z najwyższą starannością z wysokiej jakości stali nierdzewnej i wyposażone w ergonomiczne pokrętła zapewniające wygodne sterowanie mocą grzewczą.