Na linię kotłów warzelnych GORT składa się wiele modeli tych urządzeń. Wszystkie znajdują zastosowanie w obiektach zbiorowego żywienia do przygotowania większej ilości potraw w stanie płynnym. Używanie kotła warzelnego w profesjonalnej kuchni w znacznym stopniu wpływa na zaoszczędzenie czasu poprzez wyeliminowanie zastosowania tradycyjnych metod gotowania, ułatwiając tym samym organizację pracy w kuchni. Pojemność kotłów warzelnych jest zróżnicowana aby jak najlepiej dostosować się do potrzeb obiektu i ilości posiłków jakie mają być serwowane. W asortymencie firmy GORT staraliśmy się zapewnić jak największą gamę kotłów warzelnych, wobec czego urządzenia mają objętość od 150 do nawet 500 litrów pojemności.
Zaletą kotłów warzelnych elektrycznych jest fakt, że nie wymagają specjalistycznej instalacji i wentylacji. Decydując się na kocioł warzelny elektryczny należy upewnić się czy obiekt zapewnia odpowiednią ilość mocy energii elektrycznej.
Wszystkie modele kotłów warzelnych GORT są wykonane z najwyższą starannością przy użyciu wysokiej jakości materiałów.