Lawa grille z LINII 700 GORT są przeznaczone dla profesjonalnej gastronomii. Umożliwiają przygotowanie potraw o walorach smakowych i zapachowych zbliżonych do potraw z tradycyjnego grilla na węgiel drzewny. Do wyboru lawa grille w monoblokach z podstawą otwartą lub nastawiane (do posadowienia na podstawach).
ZASADY DZIAŁANIA
Jak sama nazwa sugeruje w lawa grillach wykorzystywane są kamienie lawy wulkanicznej. Umieszcza się je na specjalnym ruszcie tuż nad palnikami gazowymi. Palniki gazowe ogrzewają kamienie w wyniku czego dochodzi do ich rozżarzenia. Nad kamieniami znajduje się ruszt na którym układa się produkty przeznaczone do obróbki termicznej. Tłuszcz wydobywający się z produktów ułożonych na ruszcie kapie na rozżarzone kamienie, w wyniku czego powstaje delikatny dym, który nadaje produktom zapach i smak zbliżony do potraw przygotowywanych na tradycyjnym grillu na węgiel drzewny.
TRWAŁOŚĆ I ESTETYKA WYKONANIA
Wszystkie modele urządzeń z LINII 700 GORT są wykonane z najwyższą starannością z wysokiej jakości stali nierdzewnej i wyposażone w ergonomiczne pokrętła zapewniające płynne sterowanie mocą palników.