Piec konwekcyjno-parowy GORT jest przeznaczony dla profesjonalnej gastronomii. Dostępny w wersji ze stelażem dostosowanym do pojemników GN i tac piekarniczych.
Zaokrąglone narożniki komory w piecach konwekcyjno-parowych to jednolita cyrkulacja powietrza, łatwość czyszczenia i bezpieczeństwo użytkowania (HACCP).
Dostępne następujące tryby pracy: tryb konwekcyjny, tryb gotowania na parze, tryb konwekcyjno-parowy. Ponadto piece konwekcyjno-parowe GORT posiadają kontrolę zaparowania, klimat kontrol, delta T, system multicook, system pre-heating, system cooling, garowanie, regenerację, sondę zewnętrzną i automatyczne mycie komory.
Automatyczny system mycia komory w piecach konwekcyjno-parowych gwarantuje utrzymanie urządzenia w higienicznej czystości za pomocą trzech programów czyszczenia w zależności od stopnia zabrudzenia komory SOFT, MEDIUM, HARD.