Podgrzewacze płytowe z LINII 700 GORT są przeznaczone dla profesjonalnej gastronomii. Urządzenia te bywają określane również jako solid topy. Do wyboru podgrzewacze płytowe w monoblokach (z piekarnikiem lub podstawą otwartą) lub nastawiane (do posadowienia na podstawach). Wszystkie modele zasilane gazem. W profesjonalnych kuchniach, podgrzewacze płytowe lokuje się najczęściej w pobliżu kuchni gazowych i elektrycznych. Kucharz zyskuje możliwość „wykańczania potraw” (końcowy etap obróbki termicznej), przygotowania sosów i podtrzymywania temperatury potraw w garnkach/rondlach odstawionych na podgrzewaczu płytowym.
NOWA FILOZOFIA PALNIKA
We tych modelach podgrzewaczy, które są połączone z kuchnią gazową, zastosowano wykonane z materiałów odpornych na korozję wysokiej klasy palniki, które przy swoich niewielkich rozmiarach charakteryzują się dużą mocą i idealnym spalaniem. Zapewniają równomierne grzanie całej powierzchni naczyń.
TRWAŁOŚĆ I ESTETYKA WYKONANIA
Wszystkie modele urządzeń z LINII 700 GORT są wykonane z najwyższą starannością z wysokiej jakości stali nierdzewnej i wyposażone w ergonomiczne pokrętła zapewniające płynne sterowanie mocą palników.