Wśród taboretów gastronomicznych znajdziemy taboret gazowy oraz taboret elektryczny. Oba urządzenia mają podobne zastosowanie i są powszechnie używane w większych zakładach gastronomicznych, gdzie występuje konieczność przygotowywania dużych ilości potraw naraz: stołówki, restauracje, kantyny wojskowe, placówki oświatowe, szpitale i zakłady karne.
Taboret gazowy jest doskonałym rozwiązaniem w placówkach gastronomicznych. Urządzenia tego typu ułatwiają przygotowywanie posiłków w dużych garnkach bez konieczności podnoszenia ich na dużą wysokość.
WYSOKA WYDAJNOŚĆ
Taboret gazowy wyposażony wydajny, energooszczędny palnik o mocy 13 kW z regulacją mocy od tzw. pozycji ekonomicznej (przepustowość 25%), aż do całkowitego otwarcia zaworu.
Duża moc palnika oraz stabilny płomień równomiernie ogrzewający dno naczynia, sprawiają, że gotowanie jest szybkie, wydajne i oszczędne.
TRWAŁOŚĆ I ESTETYKA WYKONANIA
Wszystkie modele urządzeń GORT są wykonane z najwyższą starannością z wysokiej jakości stali nierdzewnej i wyposażone są w ergonomiczne pokrętła zapewniające efektywne sterowanie mocą palnika.